Doneer uw kleding aan Tante Pollewop in Tilburg.

Help door kleding te doneren of te kopen

image_6483441.JPG

Via onze tweedehands kledingwinkel, Tante Pollewop, zijn we al meer dan 13 jaar doorlopend verzekerd van een mooie bijdrage voor onze projecten. De winkel is inmiddels een begrip onder de kringloopliefhebbers en thrifters in Tilburg en omstreken. We kunnen gerust zeggen dat we heel erg trots zijn op de winkel en vooral op de ruim 40 vrijwilligers die daar voor ons werken. 

Naast de kledingboetiek heeft de winkel via een shop-in-shop ook een winkel waar de prachtigste bruidsjurken worden verkocht of verhuurd. Ook deze opbrengst is voor onze projecten. Omdat de jurken met veel liefde worden geschonken en gedragen, heet de winkel Uit Liefde. 

Kijk voor meer informatie over openingstijden of om kleding te brengen op de website. 

www.tantepollewop.org

Www.uit-liefde.nl

Wij zijn erg blij met uw kleding en die krijgt via ons een nieuw leven. De kleding kunt u brengen van dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Wij zitten aan de Molenstraat 47 in Tilburg.

Alvast bedankt!!!

Dubbele steun

De vrolijke kledingwinkel van Tante Pollewop aan de Molenstraat 47 is inmiddels een begrip in Tilburg. Wij zijn als stichting ook enorm trots op de initiatiefneemsters Eveline Klerx en Cathelijn Bogaers die samen met tientallen vrijwilligsters al sinds 2007 deze winkel runnen. De opbrengst gaat helemaal naar onze stichting.

Het mooie is dat Tante Pollewop in Tilburg ook nog steun geeft aan mensen die onder de armoedegrens leven. Dit in de vorm van gesponsorde kledingbonnen die onder meer worden uitgegeven via Stichting Leergeld, Pater Poels, IMW, Vluchtelingenwerk en Feniks. Dus wanneer u deze doelgroep steunt met de kledingbonnen, steunt u indirect ook onderwijsprojecten voor kinderen in Kenia. Kijk voor meer informatie op de website van Tante Pollewop.

www.tantepollewop.org

15-373-SOC-beeldmrk-EenwereldTwinnen.jpg

Gemeente Tilburg steunt Tante Pollewop!

Subsidies mondiale bewustwording

1 juni 2016

De stedenband Tilburg-Same (Tanzania) en het ToekomstAtelier zijn organisaties die subsidie hebben ontvangen in het kader van mondiale bewustwording.

Het gaat om een bijdrage tot eind 2021. Ook de stedenband Tilburg-Matagalpa (Nicaragua) en de stichting Elímu Mount Elgon/Tante Pollewop krijgen subsidie. Projecten die in de 2e helft van 2016 geld krijgen zijn: de Tilburg Cowboys met het project 'Tilburg Guadalajara Social Biënnale', 'Voedsel Wereldwijd' van ContourdeTwern, 'Minder Voedselverspilling' van Bureau Verantwoord, 'Titan Micro' van stedenband Tilburg-Sane, het 'Peerke Dondersfestival', 'Wereldse Ontmoetingen' van het Wereldpodium en 'Kart-food-check' van de KinderAdviesRaad Tilburg.

Wereld te winnen

Organisaties in Tilburg die in aanmerking willen komen voor subsidie kunnen hun idee toelichten (pitchen) bij de mensen van 'een wereld te winnen'. Hierin zitten inwoners en organisaties die een bijdrage willen leveren aan een betere wereld. De leden van dit gezelschap bepalen welke projecten voor een bijdrage in aanmerking komen.

Verantwoordelijkheid

Mondiale bewustwording gaat over de verantwoordelijkheid die Tilburg heeft. Verantwoordelijkheid om te weten waar bijvoorbeeld kleding vandaan komt. Of verantwoordelijkheid voor de invloed van consumptie op het milieu. De algemene vraag daarbij is, wat de gevolgen zijn voor mensen hier en ver weg. Deze bewustwording moet vanuit de stad zelf komen.