Tuinbouw- en veeteelt opleiding
Wil je meer zien van deze stal, ga dan naar.............................

Eind 2016 is de stal klaar en kunnen de dieren erin!

DSCN0999.JPGDSCN1002.JPG

Nieuwe opleiding van start in 2016

Voor de praktijk van de Tuinbouw zijn nu gereedschappen en een kas met apparatuur nodig. Voor de opleiding Veeteelt is een stal nodig. Dit project voorziet in bekostiging van deze investering.

De Tuinbouw opleiding richt zich met name op meisjes vanaf 15 jaar, dat zijn de schoolverlaters van de Primary schools in de omgeving die de Secondary School niet af kunnen maken. Ook voor schoolverlaters (>18 jaar) van de Secondary schools met een D en E grade is het volgen van beide opleidingen een prima start om later in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Met name de vrouwen werken op het land en zijn de drijvende krachten om via de teelt van gewassen de familie te voeden en inkomsten te verwerven. De Farm van Bob en Bea geeft werk aan > 1000 werkenmers, in de kassen zijn dat voornamelijk vrouwen en hun kennis van land- en tuinbouw en veeteelt is zeer beperkt.

Deze nieuwe opleiding beoogt om deze leerlingen een veel bredere kennis bij te brengen, zodat ze ook kennis maken met de teelt van gewassen en het verzorgen van vee, zodat er kwalitatief beter voedsel beschikbaar komt om hongersnoden in de toekomst te voorkomen en om meer inkomsten te verwerven.

   De kas is in september 2015 geplaatst en staat al vol met planten. De kas is bestemd als praktijk ruimte voor de leerlingen van de tuinbouw opleidingen. Deze opleiding is in september gestart.